Indisk bönsoppa

18.12.2014
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Indisk bönsoppa

Ingredienser

4 portioner
1 1 lök
2 2 morötter
3 2 msk olja
4 2 tsk spiskummin
5 1 tsk paprikapulver
6 3 vitlöksklyftor
7 3 potatisar
8 1 l vatten
9 1,5 grönsaksbuljongtärningar
10 3 msk tomatpuré
11 1 burk (285/170 g) blandade bönor (bönmix)
12 0,5 pressad citron, saften
13 nypa chilipulver
14 nypa salt
15 nypa grovmalen svartpeppar
På ytan
1 persilja eller färsk koriander
2 crème fraîche

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 18 g 70 g
Protein 6 g 23 g
Fett 8 g 32 g
Kostfibrer 5 g 19 g
Energi kJ 707 2829
Energi kcal 169 676

Obs! I beräkningen har inte medtagits: crème fraîche

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Intialainen
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och hacka löken och morötterna. Fräs grönsakerna några minuter i olja i en kastrull. Riv vitlöksklyftorna, tillsätt. Skala och stycka potatisarna, tillsätt vatten, tärningar och tomatpuré. Koka ca 10 minuter tills grönsakerna är mjuka. Skölj bönorna, låt dem rinna av, tillsätt i kastrullen. Koka upp och smaksätt med citronsaft, chilipulver, salt och peppar. Strö hackad persilja eller koriander på ytan. Servera eventuellt med en klick crème fraîche.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5