Hönssoppa på en kvart

26.9.2017
21 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Hönssoppa på en kvart

Djupfrysta grönsaker är praktiska, men du kan också ta färska.

Ingredienser

4 portioner
1 1 dl jasminris
2 1 l hönsbuljong
3 300 g kycklingstrimlor
4 1 msk olja
5 1 - 2 tsk currypulver
6 1 påse (200 g) djupfrysta grönsaker
7 1 dl smältost för köket
8 2 msk citronsaft
9 0,5 tsk salt
10 0,25 tsk (1/4 tsk) grovmalen svartpeppar
11 0,25 tsk (1/4 tsk) torkad dragon
12 3 msk hackad persilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 21 g 85 g
Protein 23 g 93 g
Fett 14 g 58 g
Kostfibrer 2 g 8 g
Energi kJ 1 296 5186
Energi kcal 310 1239

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka riset ca 5 minuter i hönsbuljongen. Stek under tiden kycklingstrimlorna färdiga i olja. Tillsätt curry mot slutet av tillredningen. Tillsätt kyckling och grönsaker i kastrullen med ris, koka ytterligare 5 minuter.

Tillsätt ost, citronsaft och kryddor. Koka upp soppan, garnera med persilja.

Text
Foto Pia Inberg
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5