Hjärtmuffinstårta

17.1.2018
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Hjärtmuffinstårta

Nu får man äta med fingrarna! Den lättbakade tårtans botten består av färdiga muffins.

Ingredienser

12 portioner
1 12 små citronmuffins
2 1 dl djupfrysta jordgubbar
Glasyr
1 1,5 dl djupfrysta jordgubbar
2 150 g jordgubbskvarg
3 2 dl vispgrädde
4 200 g färskost med apelsin
5 nypa socker
Garnering
1 nonpareller

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 1 g 16 g
Protein 0 g 4 g
Fett 6 g 76 g
Kostfibrer 0 g 2 g
Energi kJ 266 3196
Energi kcal 64 764

Obs! I beräkningen har inte medtagits: små citronmuffins , jordgubbskvarg, färskost med apelsin

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Ordna muffinsen i sina pappersformar i hjärtformation på ett fat. Gör ett snitt med en kniv i mitten av varje muffins. Skär jordgubbarna halvtinade i klyftor. Tryck klyftorna i snitten.

Tillred glasyren. Purea de halvtinade jordgubbarna och kvargen med en stavmixer. Vispa grädden till löst skum. Vispa kvargblandningen och färskosten i grädden med elvisp. Smaksätt med socker.

Fördela skummet över muffinsen. Garnera tårtan med nonpareller.

Tips: Avnjut överbliven glasyr med lite mer bär som mellanmål.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5