Hjärtevännens bakelser

25.1.2017
5 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Hjärtevännens bakelser

Valentindagsbakelsernas botten är gjord av råg- och potatismjöl.

Ingredienser

8 stycken
1 4 ägg
2 1 dl socker
3 0,5 dl farinsocker
4 1 tsk vaniljsocker
5 1 dl rågmjöl
6 0,5 dl potatismjöl
7 1 tsk bakpulver
Fyllning
1 5 gelatinblad
2 300 g vaniljkvarg
3 2 dl lätt vispgrädde
4 1,5 dl florsocker
5 2 msk citronsaft
6 2 dl djupfrysta lingon
7 1 dl mjölk
8 1 tsk vaniljsocker
Garnering
1 (vispad grädde)
2 djupfrysta lingon

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 36 g 292 g
Protein 5 g 39 g
Fett 10 g 80 g
Kostfibrer 1 g 11 g
Energi kJ 1 075 8598
Energi kcal 257 2055

Obs! I beräkningen har inte medtagits: vaniljkvarg, (vispad grädde)

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa äggen och sockret vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan och vänd dem i smeten. Bre smeten på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda ca 8 minuter i 200 grader. Stjälp bottnen över ett sockerbestrött ark bakplåtspapper. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden med florsockret. Tillsätt kvargen och lingonen. Lös gelatinet i kokhet citronsaft. Rör lösningen i fyllningen. Klyv tårtbottnen och lägg den undre halvan i en rektangulär form med kanter. Fukta bottnen lätt med vaniljmjölk. Bre på hälften av fyllningen. Lägg på den andra plattan, fukta den och bre på resten av fyllningen. Låt tårtan stelna, skär den sedan i bitar. Täck eventuellt tårtan med vispgrädde innan du garnerar med lingonen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5