Hett söta popcorn

25.9.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Hett söta popcorn

Popcornens sälta, sötma och hetta är en oemotståndlig kombination.

Ingredienser

1 2 msk olja
2 1 dl majskorn för poppning
3 25 g smör
4 0,5 dl lönnsirap
5 0,5 tsk cayennepeppar
6 0,25 tsk (1/4 tsk) grovmalen svartpeppar
7 0,5 tsk kanel
8 0,5 tsk salt

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 96 g
Protein 11 g
Fett 53 g
Kostfibrer 7 g
Energi kJ 3764
Energi kcal 900

Receptinformation

Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Mät oljan i en stor (ca 3 l) tjockbottnad kastrull med lock. Lägg ett par majskorn i oljan, hetta upp och tillsätt resten av kornen då de första har poppat. Lägg på locket, skaka kastrullen ett par gånger under tillredningen, tills poppandet slutar. Lyft kastrullen åt sidan.

Häll de poppade kornen i en skål. Smält smöret i en liten kastrull, tillsätt lönnsirapen och kryddorna. Koka upp blandningen och häll över popcornen. Vänd kryddsmöret omsorgsfullt i popcornen.  Servera läckerheten omedelbart.

Tips: Använd mer cayennepeppar, om du vill ha hetare popcorn.

Text
Foto Juho Salminen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5