Hetmarinerade fårfiléer

15.3.2018
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Hetmarinerade fårfiléer

Krydda de färdiga ytterfiléerna av får genom att ösa dem med het kryddolja.

Ingredienser

4 portioner
1 500 g ytterfilé av får (frysvara)
2 2 tsk olja
3 2 tsk smör
4 1 tsk salt
5 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
Kryddolja
1 4 - 5 vitlöksklyftor
2 1,5 dl färsk hackad mynta
3 1,5 dl färsk hackad rosmarin
4 1 dl olivolja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 0 g 0 g
Protein 22 g 90 g
Fett 45 g 179 g
Kostfibrer 0 g 0 g
Energi kJ 2 036 8144
Energi kcal 486 1946

Obs! I beräkningen har inte medtagits: färsk hackad mynta

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Pääruoka-aine Lammas
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Tina köttet i kylskåp och ta fram det i rumstemperatur ca en timme innan det ska tillredas. Avlägsna fettet och hinnorna.
  2. Värm ugnen till 120 grader. Bryn filéerna på alla sidor i en blandning av smör och olja. Krydda med salt och peppar. Svep in köttet i folie. Kör stektermometern i den tjockaste filéns mittparti. Tillred ca 15 minuter i ugnen tills termometern visar 57 grader. Ta köttet ur ugnen och låt det vila minst 15 minuter under folie.
  3. Hacka vitlöken och örterna. Hetta upp oljan i en kastrull, tillsätt vitlöken och örterna. Oljan ska vara het, men bränn inte kryddorna.
  4. Ta köttet ur folien. Häll den heta kryddoljan över. Servera med risotto primavera och broccolini-papayasallad.
  5. Ölrekommendation: medelfylliga Keisari Pils från Nokian Panimo
Text
Foto Ninna Lindström
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5