Heta rågbrödspizzor

25.1.2017
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Heta rågbrödspizzor

Srirachasåsen lyfter rågbrödspizzorna.

Ingredienser

4 portioner
1 8 bitar rågbröd
2 2 msk olivolja
3 200 g malet kött
4 1 lök
5 2 vitlöksklyftor
6 3 msk tomatpuré
7 0,5 dl vatten
8 1 tsk salt
9 0,5 tsk svartpeppar
10 2 tsk oregano
11 8 - 12 minitomater
12 2 dl riven ost
13 1 msk srirachasås

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 33 g 132 g
Protein 23 g 91 g
Fett 26 g 102 g
Kostfibrer 8 g 33 g
Energi kJ 1 900 7598
Energi kcal 454 1816

Receptinformation

Pääruoka-aine Jauheliha
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Bryn köttet och de hackade lökarna i olja i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré och en skvätt vatten, fräs ett ögonblick. Krydda med salt, peppar och oregano. Pensla brödskivorna med olja. Fördela köttet och de halverade tomaterna på skivorna. Toppa med riven ost. Grädda ca 15 minuter i 200 grader. Ringla srirachasås över pizzorna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5