Heta kycklingpastejer

21.10.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Heta kycklingpastejer

Ingredienser

30 stycken
Kvarg- och smördeg
1 250 g margarin
2 3 dl vetemjöl
3 1 dl grahamsmjöl
4 1 tsk bakpulver
5 1 burk (250 g) kvarg
Fyllning
1 300 g strimlor av kycklingbröst
2 1 msk olja
3 1 liten lök
4 1 tsk biffkrydda
5 1 msk honung
6 0,5 tsk chilipasta (sambal oelek)
7 nypa salt
8 nypa grovmalen svartpeppar
9 2 kokta ägg
10 4 msk gröna oliver

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 7 g 196 g
Protein 4 g 135 g
Fett 6 g 187 g
Kostfibrer 0 g 14 g
Energi kJ 420 12601
Energi kcal 100 3012

Receptinformation

Ruokavalio Sokeriton
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Edullinen, Piknik, Brunssi, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Nyp fettet och de torra ingredienserna till en grynig massa. Tillsätt kvargen och rör degen jämn. Slå in degen i plastfilm och ställ den i kylskåp. Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna. Skala och hacka löken fint, tillsätt. Tillsätt kryddorna i pannan. Ställ åt sidan att svalna. Krossa äggen och oliverna. Rör samman kyckling- och äggblandningarna. Kavla ut degen till en tunn platta på en mjölad arbetsbänk. Ta ut runda bottnar med en tårtform. Lägg en klick fyllning på varje botten. Vik ihop pastejerna och slut till kanterna ordentligt. Tillred ca 12 minuter i 225°C.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5