Het kål- och köttfärsgryta

27.12.2016
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Het kål- och köttfärsgryta

Jalapeño ger den rejäla kålgrytan diskret hetta.

Ingredienser

6 portioner
1 1 kg (ca. 1 kg) vitkål
2 1 lök
3 2 msk olja
4 1 dl grötris
5 5 dl vatten
6 1 köttbuljongtärning
7 400 g malet kött
8 2 msk tomatpuré
9 1 - 2 msk skivad jalapeño
10 1 msk sirap
11 1 tsk grovmalen svartpeppar
12 1 tsk salt
Dessutom
1 hackad persilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 22 g 130 g
Protein 16 g 97 g
Fett 17 g 100 g
Kostfibrer 4 g 25 g
Energi kJ 1 266 7595
Energi kcal 302 1815
Provat recept

Instruktioner

Skär kålen i tunna strimlor. Skala och hacka löken. Stek kålen och löken i olja tills de mjuknar och får lite färg. Lägg riset att koka i buljongen i en stor gryta eller kastrull. Tillsätt kålen.

Bryn köttet, tillsätt tomatpuré, hackad jalapeño, sirap och kryddor i pannan Häll pannans innehåll i grytan och koka ca 30 minuter, tills riset är färdigt. Tillsätt mer vatten om det behövs. Garnera med persilja.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5