Hemligheten bakom goda bullar

30.1.2018
1 betyg

Ställ alla råvaror i rumstemperatur ett par timmar i förväg för att jästens funktion inte ska bromsas upp av kalla ingredienser.

  • Använd halvgrovt vetemjöl eller specialvetemjöl för att få fina glutentrådar.
  • Tillsätt mjölet vartefter och arbeta ihop degen så att det bildas glutentrådar. Knåda tills degen lossnar från bunkens kanter. På detta sätt får du luftiga bullar som håller sin runda form.
  • Gör hellre en mjukare deg än en som är för kompakt. Du kan vid behov tillsätta mjöl när du rullar degen till bullar.
  • Låt degen stå och jäsa varmt bredvid spisen.
  • Baka glutenfria bullar: 7 dl glutenfri mjölblandning, 2 dl rismjöl och 2 dl psylliumfrö. Tillsätt psylliumfrö tillsammans med jäst, salt och socker i den fingervarma mjölken. Knåda ner mjölet på normalt sätt. Rulla bullarna genast och låt dem jäsa bara en gång.
Teksti
kuva Tuomas Kolehmainen
Arvioi artikkeli (sv)

Betygsätt

1/5 5/5