Hemlagad vorschmack

21.1.2014
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Hemlagad vorschmack

Ingredienser

4 portioner
1 600 g malet kött av svin och nöt
2 1 lök
3 4 vitlöksklyftor
4 1 dl grädde
5 0,5 tsk salt
6 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
7 1 ask (100/65 g) ansjovisfiléer
På ytan
1 smör

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 3 g 12 g
Protein 36 g 145 g
Fett 22 g 89 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 1 491 5963
Energi kcal 356 1425

Obs! I beräkningen har inte medtagits: smör

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Jauheliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Bryn köttet i en stor gryta. Hacka lökarna, tillsätt i grytan. Tillsätt grädden, koka ännu 5 minuter.

Ställ grytan åt sidan. Tillsätt kryddorna och ansjovisfiléerna. Finfördela med stavmixer; köttet får förbli lite grynigt. Häll blandningen i en smord ugnsform. Toppa med klickar av fett.

Grädda i ugn, ca 45 minuter i 200°C. Servera med bakad potatis, saltgurka och smetana.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5