Hemlagad hallonsylt

4.7.2018
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Hemlagad hallonsylt

Den läckra hallonsylten, som lagas med syltsocker, får fin arom av en vaniljstång.

Ingredienser

1 1 kg (ca 2 l) hallon
2 0,5 dl vatten
3 1 vaniljstång
4 6 dl (0,5 kg) syltsocker

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 550 g
Protein 10 g
Fett 8 g
Kostfibrer 37 g
Energi kJ 10084
Energi kcal 2410

Obs! I beräkningen har inte medtagits: vaniljstång

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Rengör burkarna. Blötlägg burkarna och locken i kallt vatten över natten. Tvätta och skölj dem omsorgsfullt. Hetta upp burkarna och locken i kokande vatten. Tajma upphettningen av burkarna så, att du direkt kan fylla burkarna du lyfter ur kastrullen med sylt.
  • Tillred sylten. Rensa hallonen. Lägg hallonen, vattnet och en kluven vaniljstång i kastrullen. Hetta upp till kokpunkten. Tillsätt syltsockret i några omgångar under omröring. Koka sylten ca 10 minuter. Rör varsamt om några gånger. Skumma ytan.
  • Ta kastrullen åt sidan. Skumma ytan omsorgsfullt. Låt sylten svalna ca 15 minuter.
  • Lägg den heta sylten i rengjorda och upphettade burkar. Tillslut burkarna omedelbart, låt sylten svalna till rumstemperatur innan du lägger burkarna i kylen. Förvara sylten kallt. Lagd i omsorgsfullt rengjorda och steriliserade burkar håller sylten flera månader i kylskåp.

Tips! Ersätt vaniljstången med 1–2 kanelstänger eller några stjärnanis.

Bildförsedda instruktioner

Hemlagad hallonsylt

Rengör burkarna. Blötlägg burkarna och locken i kallt vatten över natten. Tvätta och skölj dem omsorgsfullt. Hetta upp burkarna och locken i kokande vatten. Tajma upphettningen av burkarna så, att du direkt kan fylla burkarna du lyfter ur kastrullen med sylt.

Hemlagad hallonsylt

Tillred sylten. Rensa hallonen. Lägg hallonen, vattnet och en kluven vaniljstång i kastrullen. Hetta upp till kokpunkten. Tillsätt syltsockret i några omgångar under omröring. Koka sylten ca 10 minuter. Rör varsamt om några gånger. Skumma ytan.

Hemlagad hallonsylt

Ta kastrullen åt sidan. Skumma ytan omsorgsfullt. Låt sylten svalna ca 15 minuter.

Hemlagad hallonsylt

Lägg den heta sylten i rengjorda och upphettade burkar. Tillslut burkarna omedelbart, låt sylten svalna till rumstemperatur innan du lägger burkarna i kylen. Förvara sylten kallt. Lagd i omsorgsfullt rengjorda och steriliserade burkar håller sylten flera månader i kylskåp.

Text
Foto Satu Kemppainen
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5