Helknäppa choklad- och lingonkex

26.9.2017
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Helknäppa choklad- och lingonkex

De stiligaste halloweenkexen gör verkligt fula miner.

Ingredienser

10 stycken
1 75 g bakningsmargarin
2 1 dl jordnötssmör
3 0,5 dl socker
4 1 ägg
5 1 påse (80 g) mandelpulver
6 1 dl havreflingor (glutenfria)
7 1 dl glutenfri mjölblandning
8 1 tsk matsoda
9 0,25 tsk salt
10 1 dl riven mörk choklad
11 1 dl otinade lingon
Garnering
1 10 mandelspånor
2 20 franska pastiller

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 21 g 206 g
Protein 6 g 65 g
Fett 18 g 180 g
Kostfibrer 3 g 32 g
Energi kJ 1 129 11288
Energi kcal 270 2698

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Ställ ugnen på 180 grader. Vispa samman det mjuka margarinet och jordnöts-smöret med elvisp. Tillsätt först sockret och ett ägg, sedan de torra ingredienserna, rör smeten jämn. Hacka chokladen fint. Tillsätt choklad och bär i degen. Forma degen till en stång, dela stången i 10 delar. Lägg bitarna på bakplåtspapper och tryck ut dem till ca ½ cm tjocka småkakor.

Tryck munöppningar i kakorna. Gör ögon av kantstötta franska pastiller och tänder av mandelspån eller karamellflisor.

Med smält choklad kan du skapa detaljer på de gräddade kakorna: ärr, hår, påsar under ögonen osv.

Text
Foto Pia Inberg
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5