Havrekvarg med vanilj och varma bär

18.3.2018
9 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Havrekvarg med vanilj och varma bär

Skoleleven klarar bra av att själv tillreda det här magvänliga mellanmålet som ger C-vitamin och fibrer.

Ingredienser

4 portioner
1 2 burkar (à 200 g) vaniljkvarg
2 4 msk havreflingor
3 1 påse (200 g) bärblandning (frysvara)
4 2 msk honung
5 0,5 tsk malen kanel

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 15 g 59 g
Protein 1 g 5 g
Fett 1 g 3 g
Kostfibrer 2 g 9 g
Energi kJ 297 1188
Energi kcal 71 284

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (à 200 g) vaniljkvarg

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Klicka kvargen i en bunke. Rör i havreflingorna.
  2. Häll bärblandningen i en stekpanna. Värm på medelgod värme tills bären är varma. Rör i honung och kanel.

    (à 200 g)

  3. Fördela havrekvargen i portionsskålar och toppa med bären.
Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5