Havrekex

21.7.2014
6 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Havrekex

Ingredienser

50 stycken
1 100 g margarin
2 3 dl havreflingor
3 1 ägg
4 1,5 dl socker
5 2 msk vetemjöl
6 1 tsk bakpulver
7 0,5 tsk kanel

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 4 g 210 g
Protein 1 g 27 g
Fett 2 g 75 g
Kostfibrer 0 g 13 g
Energi kJ 136 6786
Energi kcal 32 1622

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Ruokalajit Leivonnaiset, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smält margarinet. Tillsätt havreflingorna. Vispa ägget och sockret till skum i en bunke. Rör bakpulvret i mjölet, tillsätt mjölet och havreblandningen. Klicka deg – inte alltför tätt – på bakplåtspapper med en tesked. Kexen flyter ut under gräddningen. Grädda 8–10 minuter i 175 graders ugnsvärme. Låt kexen svalna.

 

Tips: Fyll kex parvis med färskost och sylt, så blir de läckra bakelser.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5