Hasselbackspotatis

21.8.2015
6 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Hasselbackspotatis

Ingredienser

6 portioner
1 12 små potatisar
2 0,5 dl smält smör
3 0,5 dl ströbröd
4 0,5 dl riven parmesanost
5 0,5 dl riven emmentalerost
6 0,5 tsk salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 17 g 102 g
Protein 4 g 25 g
Fett 10 g 62 g
Kostfibrer 1 g 7 g
Energi kJ 748 4485
Energi kcal 179 1072

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala potatisarna och skär en tunn skiva ur bottnen, så de står stadigt i ugnen. Skär potatisarna i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg potatisarna t.ex. i en slev då du skär dem, så klyver du dem inte av misstag.

Lägg potatisarna i en ugnsform. Pensla dem med smält smör och tillred ca 15 minuter i 175 graders ugnsvärme. Pensla potatisarna ännu en gång med smält smör, strö salt, riven ost och ströbröd på ytan. Tillred ytterligare ca 25 minuter.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5