Halvgräddad paj med färska bär

27.7.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Halvgräddad paj med färska bär

I den uppfräschade versionen av mormors bärpirog gräddas bottnen först och fylls avsvalnad med en len blandning av färskost och kvarg och säsongens saftigaste bär.

Ingredienser

8 portioner
Botten
1 100 g margarin
2 0,5 dl socker
3 1 ägg
4 1 dl grahamsmjöl
5 1 dl vetemjöl
6 1 tsk bakpulver
Fyllning
1 1 burk kvarg
2 1 burk färskost
3 3 dl florsocker
4 3 dl färska bär, t.ex. hallon, blåbär, vinbär
Dessutom
1 5 dl torra ärter

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 40 g 324 g
Protein 7 g 53 g
Fett 16 g 130 g
Kostfibrer 2 g 14 g
Energi kJ 1 418 11343
Energi kcal 339 2711

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa margarin och socker till skum, vispa i ägget. Blanda de torra ingredienserna, rör dem i smeten. Tryck ut degen längs bottnen och kanterna av en pajform (24 cm) med mjölade fingrar. Lägg bakplåtspapper över degen, häll ärterna på papperet. Grädda bottnen i ugn på mittfalsen, ca 20 minuter i 200 grader. Ta bort ärterna och bakplåtspapperet då bottnen har svalnat en stund.

Tillred fyllningen: Rör samman kvarg, färskost och florsocker. Fördela blandningen över den avsvalnade pajbottnen. Garnera med färska bär.

Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5