Gurkskålar med lax och dillkräm

20.11.2014
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Gurkskålar med lax och dillkräm

Ingredienser

8 portioner
1 300 g gravlax
2 1 gurka
3 0,5 dl hackad dill
Citronkryddad olja
1 0,5 dl olja
2 0,5 citron, det rivna skalet
3 2 msk citronsaft
Dillkräm
1 150 g crème fraîche
2 1 msk dijonsenap
3 1 msk honung
4 nypa salt
5 nypa grovmalen svartpeppar
6 2 msk hackad dill

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 4 g 35 g
Protein 6 g 48 g
Fett 16 g 129 g
Kostfibrer 0 g 3 g
Energi kJ 786 6289
Energi kcal 188 1503

Receptinformation

Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Hacka laxen och gurkan. Rör i dillen Rör i olja, det rivna skalet och saften av en citron. Blanda till dillkrämen och spritsa blandningen i serveringsskålar; du kan också använda en sked. Lägg på lax- och gurkblandning och överst lite citronkryddad olja.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5