Gurkrullar med räkor

26.6.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Gurkrullar med räkor

Fyllda norirullar är besläktade med sushi, men blir snabbare klara, eftersom de inte innehåller ris. Skär gurkorna och rädisorna i supertunna skivor, så är det enkelt att rulla dem.

Ingredienser

4 stycken
1 2 frilandsgurkor
2 150 g rädisor
3 1 avokado
4 0,5 limefrukt, saften
5 1 påse (180 g) räkor (frysvara)
6 1 paket (200 g) färskost, naturell
7 1 - 2 tsk wasabi
8 0,5 dl sesamfrö
9 4 noriark
10 1 kruka koriander

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 4 g 18 g
Protein 12 g 49 g
Fett 26 g 105 g
Kostfibrer 4 g 18 g
Energi kJ 1 274 5097
Energi kcal 304 1218

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset
Makuja maailmalta Aasialainen
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skär gurkorna och rädisorna i mycket tunna skivor. Skala och skiva avokadon. Pressa limesaft på avokadon.

Tina räkorna i ett durkslag under rinnande kallt vatten, hacka dem grovt. Rör samman räkor, färskost och wasabi i en bunke.

Rosta sesamfröna ca en minut i torr het panna.

Lägg ett noriark över en sushimatta på ett skärbräde, bre ca 2 msk räkpasta över arket. Lägg på ett jämnt skikt gurka och rädisa. Placera 1/4 av avokadoskivorna, koriandern och fröna nederst på arket. Rulla varsamt ihop plattan. Gör resten av rullarna. Kyl ca 15 minuter i kylskåp. Skär rullarna i ca 2–3 cm breda bitar. Servera omedelbart.

Tips: Använd gärna plastfilm, om du inte har någon sushimatta.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5