Guldägg (ägg med gurkmeja)

27.3.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Guldägg (ägg med gurkmeja)

Ägg som färgats gula med gurkmeja gör sig vid en festlig lunch eller på ett soligt frukostbord.

Ingredienser

6 portioner
1 6 ägg
Marinad
1 1 tsk gurkmeja
2 0,5 dl rybsolja
3 0,5 tsk salt
4 1 tsk citronsaft

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 0 g 1 g
Protein 7 g 41 g
Fett 13 g 79 g
Kostfibrer 0 g 0 g
Energi kJ 606 3639
Energi kcal 145 870

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Sokeriton, Kasvis
Pääruoka-aine Muna
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Koka äggen 7 minuter. Kyl dem i kallt vatten och skala dem kalla.
  2. Blanda marinadens ingredienser. Lägg äggen i en ask eller en fryspåse. Tillsätt marinaden och rör om.
  3. Marinera äggen minst 6 timmar i kylskåp. Vänd äggen 1–2 gånger i marinaden. Servera guldägg t.ex. vid en brunch eller vid en påskmåltid.
Text
Foto Piia Arnould
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5