Gulbetspurésoppa

8.10.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Gulbetspurésoppa

Gulbeta är en färgstark och god bas i en purésoppa. Fetaost ger soppan karaktär, ströet åter aromrikt knaster.

Ingredienser

4 portioner
1 4 - 5 (ca 500 g) gulbetor
2 1 lök
3 2 msk rybsolja
4 1 l vatten
5 2 grönsaksbuljongtärningar (glutenfria)
6 1 tsk torkad timjan
7 0,25 tsk (¼ tsk) grovmalen svartpeppar
8 1 paket (200 g) fetaost
9 1 saften av en citron
Strö
1 1 dl pumpafrön
2 1 dl persilja, hackad
3 1 msk olivolja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 13 g 51 g
Protein 14 g 58 g
Fett 33 g 132 g
Kostfibrer 4 g 18 g
Energi kJ 1 709 6836
Energi kcal 408 1634

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Sokeriton, Kasvis
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Skala och tärna gulbetorna och löken. Hetta upp oljan i en kastrull. Stek löken och gulbetorna 5 minuter. Tillsätt vattnet, buljongtärningarna och kryddorna. Koka 20 minuter.
  • Låt fetaosten rinna av. Smula hälften av osten i soppan. Pressa i saften av en citron och kör soppan slät.
  • Rosta fröna en minut i en torr, het stekpanna. Smula resten av fetaosten i bunken, rör i fröna, hackad persilja och 1 msk olja. Strö fetaost-fröblandning på de färdiga portionerna.
Text
Foto Ninna Lindström
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5