Gulaschsoppa med korv

24.3.2016
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Gulaschsoppa med korv

Den här korvsoppan har inspirerats av ungersk gulasch. Köttet har här ersatts av korv, som blir färdig mycket hastigt.

Ingredienser

4 portioner
1 500 g länkkorv
2 1 msk olja
3 1 lök
4 2 vitlöksklyftor
5 4 potatisar
6 1 morot
7 1 paprika
8 8 dl vatten
9 1 köttbuljongtärning
10 500 g passerade tomater
11 1,5 tsk paprikapulver
12 1 tsk kummin
13 1 tsk salt
14 nypa grovmalen svartpeppar
Dessutom
1 persilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 39 g 155 g
Protein 20 g 80 g
Fett 27 g 108 g
Kostfibrer 4 g 14 g
Energi kJ 2 008 8031
Energi kcal 480 1919

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Makkara
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och tärna korven. Skala och hacka lökarna. Fräs korvbitarna lätt i olja i en stekpanna, tillsätt löken. Fräs ett ögonblick. Ställ blandningen åt sidan.
Skala och tärna rotsakerna. Stycka paprikan. Hetta upp buljong och passerad tomat i en kastrull. Tillsätt rotsakerna, paprikan, korven och löken samt kryddorna.
Koka på svag värme 15–20 minuter, tills grönsakerna är färdiga. Tillsätt evt. hackad färsk persilja.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5