Grytbröd med rosmarin

26.5.2016
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Grytbröd med rosmarin

Att baka grytbröd är enkelt men tidskrävande. Man behöver inte arbeta degen en enda gång!

Ingredienser

10 portioner
1 3,5 dl jästbrödsmjöl
2 3,5 dl vetemjöl
3 1 tsk torrjäst
4 2 tsk salt
5 0,5 tsk rosmarin
6 4 dl vatten
På ytan
1 0,5 tsk rosmarin
2 0,5 tsk saltflingor

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 27 g 274 g
Protein 5 g 47 g
Fett 1 g 8 g
Kostfibrer 2 g 19 g
Energi kJ 574 5743
Energi kcal 137 1373

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Brunssi, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Blanda de torra ingredienserna sinsemellan. Tillsätt vatten värmt till 42 grader. Rör degen hastigt jämn, knåda inte. Täck formen med plastfilm. Låt degen jäsa ca 12 timmar i rumstemperatur. Stjälp degen över ett lätt mjölat ark bakplåtspapper. Degen blir lösare under jäsningen. Forma degen rund genom att lyfta kanterna mot mitten. Täck degen och låt den vila 1/2 timme under duk. Lägg en 3 liters gryta eller kastrull i sval ugn. Värm ugnen till 225 grader. Häll degen i grytan eller lägg den i grytan med papperet. Skåra evt. ytan med en vass kniv. Strö rosmarin och salt på ytan. Grädda 30 minuter under lock och 15 minuter utan lock. Ta brödet ur grytan, ställ det att svalna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5