Grov kålrotslåda

24.11.2016
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Grov kålrotslåda

Korn och pepparkaka kryddar kålrotslådan.

Ingredienser

8 portioner
1 1 kg kålrötter
2 2 dl krossade korngryn
3 1 l vatten
4 2 tsk salt
5 1 burk (120 g) smetana
6 5 msk sirap
7 2 ägg
8 5 pepparkakor

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 31 g 247 g
Protein 5 g 42 g
Fett 9 g 73 g
Kostfibrer 4 g 31 g
Energi kJ 954 7630
Energi kcal 228 1824

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala kålroten och skär den i 1,5 x 1,5 x 1,5 cm tärningar. Koka korngrynen och kålrotstärningarna ca 20 minuter i vatten smaksatt med salt. Ställ åt sidan att svalna. Kör stavmixern några gånger genom blandningen, tills kålroten blir halvt mosad. Rör i smetana, sirap, ägg och 3 krossade pepparkakor. Häll i ugnsformen. Krossa resten av pepparkakorna och strö dem över lådan. Tillred en dryg timme i 175 grader.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5