Grönsakswraps

27.12.2016
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Grönsakswraps

Tortilla fylld med avokado, appelsin och ägg är rejäl mat. Pastan på rostade jordnötter och tomat gör rätten saftig.

Ingredienser

8 portioner
1 8 vetetortillor
2 500 g morötter
3 1,5 msk olivolja
4 nypa salt
5 nypa grovmalen svartpeppar
6 2 apelsiner
7 2 avokadofrukter
8 4 ägg
9 0,5 dl hackade örter, t.ex. dill och persilja
Jordnöts- och tomatpasta
1 2 dl jordnötter
2 8 soltorkade tomater
3 4 msk vatten
4 2 msk olivolja
5 2 msk citronsaft
6 0,5 tsk malen spiskummin
7 0,5 tsk salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 40 g 317 g
Protein 13 g 101 g
Fett 28 g 228 g
Kostfibrer 8 g 61 g
Energi kJ 1 954 15633
Energi kcal 467 3736
Provat recept

Instruktioner

Koka äggen ca 7 minuter. Låt dem svalna i kallt vatten.

Rosta nötterna på en plåt ca 5 minuter i 200 grader, tills skalen börjar lossna. Låt nötterna svalna.

Ställ ugnen på 225 grader. Skala och strimla morötterna. Fördela strimlorna på bakplåtspapper på en plåt, stänk olja över. Krydda lätt med salt och peppar. Rosta strimlorna vackert bruna, 20–25 minuter.

Lossa skalskiktet genom att rulla nötterna i en duk. Kör nötterna i en mixer. Tillsätt resten av ingredienserna och kör det hela till en slät pasta.

Dela apelsinerna i klyftor, avlägsna hinnorna, tärna fruktköttet. Klyv avokadon, ta bort kärnan och gröp ur fruktköttet med sked. Stycka avokadon, skala och stycka äggen. Värm tortillorna i ugn eller mikrovågsugn, fördela jordnöts- och tomatpastan över dem. Tillsätt resten av fyllningarna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5