Grönsakstagine

26.9.2016
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Grönsakstagine

Tagine är både namnet på en marockansk gryträtt och namnet på grytan den tillreds i.

Ingredienser

6 portioner
1 400 g brysselkål
2 3 morötter
3 300 g kålrot
4 1 paprika
5 4 vitlöksklyftor
6 3 rödlökar
7 1 burk (290 g) kikärter
8 1 citron
9 1 chili
Kokspad
1 5 dl grönsaksbuljong
2 1 - 2 kanelstänger
3 1 tsk spiskummin
4 1 tsk (rökt) paprikapulver
5 0,5 tsk gurkmeja
6 1 tsk ingefära
7 1 tsk salt
8 1 msk sirap eller honung

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 20 g 119 g
Protein 7 g 40 g
Fett 2 g 14 g
Kostfibrer 7 g 43 g
Energi kJ 550 3299
Energi kcal 132 789

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Klyv brysselkålarna, stycka morötterna, paprikan och kålroten. Skär lökarna i klyftor, skölj kikärterna i ett durkslag. Skär vitlöksklyftorna och en omsorgsfullt tvättad citron i skivor. Klyv chilin. Lägg grönsakerna och kikärterna i en ugnsform eller gryta. Koka upp grönsaksbuljongen, tillsätt kryddorna. Koka buljongen under lock på svag värme. Häll buljongen över grönsakerna, täck kärlet med lock eller folie. Tillred tagine i ugn, ca 1 1/2 timme i 200 grader. Servera med couscous.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5