Grönsakspickles

21.3.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Grönsakspickles

Ingredienser

1 2 morötter
2 1 liten blomkål
3 1 liten zucchini
4 4 dl vatten
5 1,5 dl spritättika
6 2 dl honung
7 1,5 tsk salt
8 1 tsk senapsfrö
9 1 skivad vitlöksklyfta

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 248 g
Protein 11 g
Fett 2 g
Kostfibrer 14 g
Energi kJ 4698
Energi kcal 1123

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kasvikset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala morötterna och skiva dem. Skölj blomkålen och dela den i små blomställningar. Skölj och klyv zucchinin. Skär halvorna i halvmåneformade skivor. Koka upp vatten, ättika, honung och kryddor i en kastrull.

morötter Tillsätt morötter och blomkål. Koka grönsakerna 3–4 minuter, tills de är fasta. Tillsätt zucchini. Ta grönsakerna ur kastrullen med en hålslev, lägg dem i en ren glasburk och häll spadet över. Lägg på ett tättslutande lock. Ställ att svalna. Förvara svalt.

 

Tips: Grönsakspickles är gott som tilltugg till både kött och matiga sallader.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5