Grönsakspasta

21.9.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Grönsakspasta

Ingredienser

4 portioner
1 1 aubergine
2 1 liten lök
3 1 vitlöksklyfta
4 2 msk olivolja
5 10 gröna oliver
6 1 msk kapris
7 1 burk (400 g) krossade tomater
8 1 burk (200 g) passerade tomater
9 1 msk socker
10 nypa salt
11 nypa grovmalen svartpeppar
Dessutom
1 färsk basilika
2 riven parmesanost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 14 g 58 g
Protein 2 g 6 g
Fett 9 g 37 g
Kostfibrer 5 g 21 g
Energi kJ 630 2520
Energi kcal 150 602

Obs! I beräkningen har inte medtagits: färsk basilika, riven parmesanost

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tärna auberginen Rosta tärningarna vackert bruna i torr panna. Skala och hacka lökarna. Tillsätt olja och lök i pannan; sänk värmen. Stek grönsakerna ett ögonblick. Tillsätt oliver, kapris, tomatkross, passerad tomat och kryddor. Koka 5–10 minuter. Servera med kokt pasta, hackad basilika och riven parmesanost.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5