Grönsakspannkaka

21.9.2015
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Grönsakspannkaka

Ingredienser

6 portioner
1 100 g margarin
2 8 dl mjölk
3 3 ägg
4 4 dl vetemjöl
5 1 tsk bakpulver
6 1 tsk mejram
7 0,5 tsk salt
8 50 g grönkål
9 1 zucchini
10 2 dl riven texmex-ost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 39 g 232 g
Protein 16 g 98 g
Fett 24 g 145 g
Kostfibrer 2 g 13 g
Energi kJ 1 830 10980
Energi kcal 437 2624

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat, Piknik, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smält margarinet och låt det svalna något. Blanda hälften av mjölken och alla äggen i en bunke. Rör bakpulvret och kryddorna i mjölet. Vispa blandningen i äggmjölken. Rör i resten av mjölken och fettet. Riv de tjockaste stammarna från grönkålen och hacka bladen fint. Riv zucchinin grovt. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna med höga kanter. Fördela potatis och ost jämnt över smeten. Grädda småbröden 20–25 minuter i 225 graders ugnsvärme.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5