Grönsaksomelett med halloumiost

21.6.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Grönsaksomelett med halloumiost

Ingredienser

4 portioner
1 5 ägg
2 4 msk mjölk, grädde eller vatten
3 nypa grovmalen vitpeppar
Till stekning
1 olja
Fyllning
1 150 g halloumiost
2 1 liten morot
3 0,5 röd paprika
4 2 msk hackad gräslök

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 3 g 12 g
Protein 16 g 64 g
Fett 17 g 67 g
Kostfibrer 1 g 3 g
Energi kJ 944 3775
Energi kcal 226 902

Obs! I beräkningen har inte medtagits: olja

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Pääruoka-aine Muna
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa äggen och vätskan lätt i en bunke, tills äggen går sönder. Krydda med vitpeppar.

Tillred fyllningarna. Riv halloumiosten grovt. Skala och riv moroten. Tärna paprikan. Hetta upp en panna och häll i en skvätt olja. Häll omelettsmeten i pannan och stek den ett ögonblick på medelgod värme. Dra blandningen från kanten mot mitten med en spatel av trä tills äggmassan koagulerat något. Toppa den något fuktiga omeletten med fyllningen.

Stek omeletten ytterligare 5 minuter och låt den slutligen stelna en kort stund under lock. Ta av locket, lägg en tallrik över panna och stjälp upp omeletten på tallriken. Låt omeletten glida tillbaka i pannan och stek ytterligare några minuter.. Servera omedelbart.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5