Grönsakslasagne

21.8.2014
11 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Grönsakslasagne

Ingredienser

6 portioner
1 9 lasagneplattor
2 1 aubergine
3 1 zucchini
4 1 röd paprika
5 200 g champinjoner
6 1 kruka basilika
7 8 körsbärstomater
Tomatsås
1 2 msk olja
2 1 lök
3 3 vitlöksklyftor
4 3 msk tomatpuré
5 1 burk krossad tomat
6 2 dl vitt vin eller äppelsaft
7 nypa socker
8 1 msk oregano
9 salt
10 svartpeppar
Ostsås
1 2 msk smör
2 2 msk vetemjöl
3 4 dl mjölk
4 100 g riven ost
5 salt
6 svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 46 g 274 g
Protein 14 g 81 g
Fett 15 g 92 g
Kostfibrer 6 g 39 g
Energi kJ 1 685 10112
Energi kcal 403 2417

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Bildförsedda instruktioner

Grönsakslasagne

2. Skär grönsakerna i små tärningar. Skiva svamparna. Stek ingredienserna i olja i en stekpanna.

Grönsakslasagne

3. Hacka löken och vitlöksklyftorna. Fräs lökarna i olja, tillsätt de övriga ingredienserna och småkoka såsen ca 10 minuter under lock.

Grönsakslasagne

4. Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet, sedan mjölken, koka upp. Koka ett ögonblick, krydda och tillsätt hälften av osten.

Grönsakslasagne

5. Fördela tomatsås över formens botten, varva sedan lasagneplattor, grönsaksblandning, basilikablad och tomatsås.

Grönsakslasagne

6. Häll ostsåsen över, tillsätt tomathalvorna, resten av den rivna osten och basilika. Tillred i ugn, ca 45 minuter i 200°C. Låt rätten vila en stund innan den serveras.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5