Griskotletter på medelhavsvis

18.1.2015
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Griskotletter på medelhavsvis

Ingredienser

6 portioner
1 6 griskotletter
2 1 msk olja
3 2 msk senap
4 1 tsk biffkrydda
5 1 tsk salt
6 3 dl vatten
7 1 köttbuljongtärning
8 1 påse (500 g) ugns- och grillgrönsaker (frysvara)
9 1 burk (400/240 g) konserverade körsbärstomater
Dessutom
1 0,5 dl hackad basilika

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 11 g 68 g
Protein 18 g 105 g
Fett 26 g 153 g
Kostfibrer 3 g 19 g
Energi kJ 1 458 8748
Energi kcal 348 2091

Receptinformation

Ruokavalio Maidoton
Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Klipp några snitt i fettranden som omger kotletten. Stek kotletterna ca 3 minuter på var sida i olja. Lägg dem i en låg ugnsform. Smaksätt kotletterna med senap, biffkrydda och salt. Bre kryddorna med en kniv. Häll vattnet i stekpannan och smula i en buljongtärning. Koka upp buljongen och häll den i formen. Tillred 20 minuter i 200 graders ugnsvärme. Höj temperaturen till 225 grader. Ta formen ur ugnen och fördela de djupfrysta grönsakerna i formen. Häll i körsbärstomaterna med spad. Tillred ytterligare 30 minuter. Ta formen ur ugnen, täck den med folie. Låt rätten vila 5 minuter. Strö hackad basilika över.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5