Griskotletter med citron

26.1.2016
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Griskotletter med citron

Ingredienser

4 portioner
1 1 kg griskotletter
2 1 dl vetemjöl
3 1 tsk salt
4 0,5 tsk peppar
5 2 ägg
6 2 msk citronsaft
7 2 dl ströbröd
8 1 citron, det rivna skalet
9 0,5 dl hackad persilja
till stekningen
1 smör och olja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 30 g 121 g
Protein 39 g 156 g
Fett 54 g 216 g
Kostfibrer 2 g 8 g
Energi kJ 3 181 12724
Energi kcal 760 3041

Obs! I beräkningen har inte medtagits: citron, det rivna skalet, smör och olja

Receptinformation

Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Häll vetemjölet på en tallrik, krydda med salt och peppar. Smaksätt ströbrödet med rivet citronskal och hackad persilja. Knäck äggen i en djup tallrik, rör i citronsaften. Vänd kotletterna först i vetemjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbröd. Hetta upp en matsked smör och olja i en stekpanna. Stek kotletterna vackert bruna på medelgod värme. Stek dem sedan färdiga i ugn, 10–15 minuter i 175 grader. Servera kotletterna med potatismos och en sallad. 

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5