Grisfilé som i Texas och barbecuesås på persika

17.5.2015
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Grisfilé som i Texas och barbecuesås på persika

Ingredienser

4 portioner
1 600 g grisfilé
2 1 tsk salt
3 1 tsk biffkrydda
4 1 tsk malen spiskummin
5 0,5 tsk farinsocker
6 0,25 tsk chilipeppar
Barbecuesås på persika
1 4 persikor eller 1 burk (410/230 g) persikohalvor
2 1 lök
3 3 vitlöksklyftor
4 1 msk olivolja
5 2 dl coladryck
6 1 dl ketchup
7 4 msk farinsocker
8 0,5 dl sojasås
9 0,5 tsk chilipeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 35 g 140 g
Protein 30 g 121 g
Fett 28 g 114 g
Kostfibrer 4 g 14 g
Energi kJ 2 177 8708
Energi kcal 520 2081

Receptinformation

Ruokavalio Maidoton
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Amerikkalainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred såsen. Klyv persikorna, avlägsna stenen och stycka fruktköttet. Alternativt låt burkpersikorna rinna av och stycka dem. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Fräs lökarna i olja i en kastrull. Tillsätt persikorna och resten av ingredienserna. Koka 20 minuter. Purea och koka ytterligare ca 15 minuter eller tills såsen tjocknar. Avlägsna hinnorna, torka av köttet med papper. Blanda kryddorna och gnid in dem i köttets yta. Bryn köttet runtom i het grill, minska sedan värmen. Vänd köttet ofta. Tryck efter ca 15 minuter in en köttermometer på det tjockaste stället och fortsätt att grilla tills temperaturen är 74–76 grader. Lägg filén på ett fat, ringla lite sås på ytan. Täck med folie. Låt rätten vila 10 minuter. Filén tillreds medan den vilar. Servera resten av såsen med köttet.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5