Grisfilé på medelhavsvis

21.5.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Grisfilé på medelhavsvis

Ingredienser

4 portioner
1 800 g inre filé av gris
2 1 tsk biffkrydda
3 1 tsk salt
Fröblandning med örter
1 1 dl färska hackade örter, t.ex. persilja och basilika
2 3 msk riven parmesanost
3 2 msk solrosfrön
4 1 vitlöksklyfta
5 0,5 citron, det rivna skalet
6 2 msk olivolja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 1 g 4 g
Protein 40 g 160 g
Fett 46 g 182 g
Kostfibrer 0 g 2 g
Energi kJ 2 383 9532
Energi kcal 570 2278

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Munaton
Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Grilla filén i het grill tills ytan är vackert brynt. Sänk värmen och  kör en stektermometer i den tjockaste delen av filén. Ställ filén på det översta gallret. Köttet är färdigt, då innertemperaturen är 68–70 grader. Strö kryddorna i en ugnsform och vänd filén i blandningen. Täck formen med folie. Temperaturen kommer att stiga ytterligare några grader medan filén vilar. Kör ingredienserna i ört- och fröblandningen i en blender. Skär köttet i skivor, lägg upp det och strö ört- och fröblandning över.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5