Grisfilé med äppel- och konjakssås

21.10.2014
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Grisfilé med äppel- och konjakssås

Ingredienser

6 portioner
1 1 kg ytterfilé av gris
2 1 tsk salt
3 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
Marinad
1 1 dl söt sojasås
2 0,5 dl rybsolja
3 1 msk honung
4 1 msk biffkrydda
5 1 msk timjan
Till stekning
1 olja
Äppel- och konjakssås
1 2 dl steksky eller steksky och köttbuljong
2 2 dl vispgrädde
3 4 msk söt äppelsylt
4 2 msk konjak
5 1 msk sojasås
6 1 msk senap

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 11 g 66 g
Protein 36 g 219 g
Fett 34 g 207 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 2 120 12721
Energi kcal 507 3040

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lägg filén i en kraftig fryspåse. Blanda till marinaden, häll den i påsen. Tillslut påsen och lägg den i kylen. Marinera köttet minst 4 timmar eller över natten. Torka av marinaden, gnid ytan med salt och peppar. Bryn filén i olja i en panna. Lägg filén i en ugnsform och häll 2 dl vatten i formen. Stick en köttermometer i det tjockaste stället. Tillred i 150 graders ugnsvärme, tills termometern visar 72–74 grader. Häll stekskyn i en kastrull och låt filén vila 15 minuter insvept i folie. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen, koka 5–10 minuter. Skär köttet i skivor, servera med såsen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5