Gris på jägarvis

26.1.2016
15 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Gris på jägarvis

Ingredienser

4 portioner
1 400 g griskött i strimlor
2 200 g champinjoner
3 1 lök
4 1 msk olja
5 3 dl köttbuljong
6 2 tsk senap
7 1 tsk rosmarin
8 1 dl smetana
9 1 dl syltlök och en skvätt spad
10 salt
11 svartpeppar
12 hackad persilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 6 g 22 g
Protein 23 g 93 g
Fett 31 g 124 g
Kostfibrer 1 g 5 g
Energi kJ 1 642 6568
Energi kcal 392 1570

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Stek strimlorna vackert bruna i het stekpanna. Lägg dem sedan i grytan. Tillsätt senap, köttbuljong och rosmarin. Krydda rejält med peppar. Småkoka köttet under lock, ca 30 minuter. Skiva svamparna och hacka löken. Fräs i olja, tillsätt i grytan. Småkoka 10 minuter under lock. Bryn syltlöken i pannan, tillsätt med smetana och en skvätt spad ur lökburken. Hetta upp, strö hackad persilja över. Servera med ugnsbakade potatisklyftor.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5