Gris i sötsur sås

26.1.2016
13 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Gris i sötsur sås

Ingredienser

4 portioner
1 500 g grisfilé
Marinad
1 1 msk riven färsk ingefära
2 1 msk sojasås
3 2 msk rybsolja
4 0,5 tsk salt
5 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
Dessutom
1 2 paprikor
2 2 rödlökar
Till stekning
1 olja
Sås
1 2 msk sojasås
2 3 msk vinäger
3 3 dl ananas- eller äppelsaft
4 0,5 hönsbuljongtärning
5 2 msk ketchup
6 2 msk farinsocker
7 1,5 msk majsstärkelse
8 nypa salt
9 nypa peppar
På ytan
1 cashewnötter
2 persilja eller färsk koriander

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 26 g 104 g
Protein 25 g 101 g
Fett 35 g 139 g
Kostfibrer 2 g 8 g
Energi kJ 2 169 8676
Energi kcal 518 2074

Obs! I beräkningen har inte medtagits: cashewnötter

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Kiinalainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Bildförsedda instruktioner

Gris i sötsur sås

1. Blanda till marinaden. Avlägsna hinnorna. Skär köttet i tunna skivor; lägg skivorna i marinaden att ta smak en stund.

Gris i sötsur sås

2. Skär paprikorna och lökarna i tunna strimlor.

Gris i sötsur sås

3. Stek köttskivorna i tre omgångar på stark värme i wokpanna. Torka av pannan.

Gris i sötsur sås

4. Hetta upp pannan, tillsätt 1 msk olja, tillsätt grönsakerna och stek under omröring tills grönsakerna har fått lite färg.

Gris i sötsur sås

5. Mät ingredienserna till såsen i en kastrull. Hetta upp under omröring tills såsen kokar upp. en gång. Koka ett par minuter. Smaka av och tillsätt vid behov mer kryddor.

Gris i sötsur sås

6. Lägg köttet och grönsakerna tillbaka i wokpannan. Häll i såsen och hetta upp det hela på stark värme. Strö nötter och ört över rätten.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5