Grillsallad med kallrökt tofu

26.6.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Grillsallad med kallrökt tofu

Grillad kallrökt tofu ger en somrig grönsaksrätt en härlig rökarom, och gör salladen god och matig.

Ingredienser

4 portioner
1 400 g olika sallater
2 0,5 aubergine
3 4 nektariner
4 1 paket kallrökt tofu
5 250 g jordgubbar
6 1 msk hackad gräslök
Citrusvinägrett
1 1 dl olja
2 0,5 dl vitvinsvinäger
3 2 tsk citronsaft
4 0,5 tsk senap
5 1 tsk socker
6 0,25 tsk (1/4 tsk) salt
7 0,25 tsk (1/4 tsk) svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 21 g 84 g
Protein 8 g 33 g
Fett 26 g 104 g
Kostfibrer 8 g 32 g
Energi kJ 1 495 5981
Energi kcal 358 1430

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Hetta upp grillen. Skölj och slunga sallaterna, riv dem i munsbitar. Klyv först auberginen på längden och skär den sedan i skivor. Skölj och klyv nektarinerna, ta bort kärnorna, skär fruktköttet i klyftor. Skär tofun i skivor. Klyv jordgubbarna.

Blanda till vinägretten av ingredienserna.

Grilla auberginskivorna och tofun några minuter på bägge sidorna i het grill. Du kan använda en skvätt olja, men det är inte nödvändigt, om grillen är het och ren.

Lägg sallaterna i ett serveringskärl, toppa med aubergine, nektarin, tofu och jordgubbar. Strö gräslök och ringla citrusvinägrett över salladen. Servera resten av vinägretten separat.

Text
Foto Elvi Rista
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5