Grillpaj

26.5.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Grillpaj

Ge ugnen sommarlov och baka den här dessertpajen på grillen.

Ingredienser

7 portioner
1 (380 g) söt pajdeg (rund)
2 500 g persikor eller 1 burk (820/470 g) persikohalvor i sockerlag
3 1 ask (125 g) djupfrysta hallon
4 3 msk farinsocker
5 2 msk margarin
6 1 msk potatismjöl
7 1 msk olja
Dessutom
1 2 runda folieformar
2 vaniljglass

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 45 g 315 g
Protein 4 g 28 g
Fett 21 g 149 g
Kostfibrer 2 g 14 g
Energi kJ 1 625 11377
Energi kcal 388 2719

Obs! I beräkningen har inte medtagits: vaniljglass

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina degen en timme i rumstemperatur. Hetta upp grillen. Klyv och kärna ur persikorna; låt halvorna rinna av om du använder konserv. Skär persikorna i skivor. Rör ihop persoka, hallon, socker, fett och mjöl i en bunke.

Pensla bottnen av en folieform med olja. Tryck ut degplattan i formen. Fördela fyllningen över bottnen.

Placera den andra engångsformen upp och ned på grillgallret i en het grill. Placera pajformen på den andra formen. Grädda 45–60 minuter under lock. Servera den med vaniljglass.

Text
Foto Mikko Hannula
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5