Grillkryddad nypotatis med avokado- och tonfiskröra

8.6.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Grillkryddad nypotatis med avokado- och tonfiskröra

Koka en rejäl mängd potatis, så blir det till två dagar. Servera en läcker röra av avokado och tonfisk till de kryddiga grillade potatisarna.

Ingredienser

4 portioner
1 500 g kokt nypotatis
2 2 msk rybsolja
3 3 msk grillkrydda (utan salt)
4 2 tsk torkad timjan
5 0,5 - 1 tsk salt
6 4 grillstickor eller -spett
Avokado- och tonfiskröra
1 2 avokador
2 1 citron
3 1 dl persilja, hackad
4 0,5 dl hackad gräslök
5 1 burk (185/140 g) tonfisk i vatten
6 1 tsk salt
7 0,25 tsk (¼ tsk) grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 21 g 83 g
Protein 12 g 46 g
Fett 19 g 77 g
Kostfibrer 6 g 22 g
Energi kJ 1 278 5114
Energi kcal 306 1222

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Kala

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Koka och kyl potatisarna i förväg. Blötlägg grillstickorna (om de är av trä) ca 30 minuter i vatten. Hetta upp grillen eller tänd kolen.
  2. Klyv potatisarna vid behov. Lägg potatisarna i en stor bunke. Tillsätt olja och kryddor. Vicka på bunken så alla potatisar täcks av kryddblandningen. Trä potatisarna på grillstickorna. Grilla spetten 5–10 minuter, vänd dem då och då.
  3. Klyv och kärna ur avokadorna Skrapa fruktköttet i en mixer eller stavmixerbunke. Pressa i saften av en citron och kör. Låt tonfisken rinna av. Blanda avokadopuré, tonfisk och hackade örter i en bunke. Krydda med salt och peppar. Servera rätten till grillad potatis.

Tips: Röran är jättegod som smörgåspålägg.

Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5