Grillbiff med ansjovissmör

21.6.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Grillbiff med ansjovissmör

Ingredienser

4 portioner
1 4 biffar eller schnitzlar av nöt eller svin
2 1 msk rybsolja
3 0,5 tsk salt
Ansjovissmör
1 75 g rumsvarmt smör
2 3 ansjovisfiléer
3 2 msk hackad basilika

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 0 g 2 g
Protein 33 g 133 g
Fett 25 g 101 g
Kostfibrer 0 g 0 g
Energi kJ 1 508 6032
Energi kcal 360 1442

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Sianliha, Naudanliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred kryddsmöret. Rör smöret mjukt i en bunke. Hacka fiskfiléerna och basilikan; rör det hela i smöret. Slå in massan i smörpapper och forma den till en stång. Ställ stången i kylskåp till några timmar.

Pensla biffarna med olja och grilla dem ca en minut på bägge sidorna i het grill. Flytta dem till övre gallret, grilla ytterligare 5 minuter. Smaksätt med salt, lägg dem på serveringsfatet, täck med folie och låt dem vila en liten stund. Skär kryddsmöret i skivor, placera en skiva på varje biff.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5