Grillad sparris med blåmögelostdipp

27.4.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Grillad sparris med blåmögelostdipp

Grillad sparris är läcker som sådan. Avnjut dem med en aromrik blåmögelostdipp.

Ingredienser

4 portioner
1 250 g grön sparris
2 1 msk olivolja
Blåmögelostdipp
1 200 g gräddfil
2 75 g smulad blåmögelost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 3 g 11 g
Protein 7 g 28 g
Fett 15 g 61 g
Kostfibrer 2 g 9 g
Energi kJ 734 2937
Energi kcal 176 702

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred dippsåsen. Rör blåmögelosten i gräddfilen. Låt såsen vila ca en halv timme i kylskåp.
Skölj sparrisen och skär av den träiga nedersta delen. Skala sparris från knoppen nedåt med en skalare med rörligt blad. Pensla sparrisstängerna med olja. Grilla 2–3 minuter. Servera med dippsåsen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5