Grillad räksallad

26.6.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Grillad räksallad

Tillred en somrig sallad i stil med en caesarsallad, men för omväxlings skull i grillen. Isbergssallad tål grillning alldeles utmärkt.

Ingredienser

4 portioner
1 1 påse (200 g) räkor
2 1 huvud isbergssallat
3 1 dl parmesanspånor
4 3 dl brödkrutonger
Dressing
1 1 äggula
2 3 ansjovisfiléer
3 1 msk citronsaft
4 1 msk vatten
5 1 tsk senap
6 0,25 tsk (1/4 tsk) svartpeppar
7 1 dl olja
8 1 liten vitlöksklyfta
9 0,5 dl riven parmesanost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 4 g 18 g
Protein 17 g 67 g
Fett 33 g 133 g
Kostfibrer 2 g 7 g
Energi kJ 1 594 6375
Energi kcal 381 1524

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset
Ruokalajit Pääruoat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina räkorna i kylskåp minst 4 timmar innan du börjar laga maten.

Låt de tinade räkorna rinna av. Hetta upp grillen.

Tillred såsen. Mät alla ingredienser till dressingen i en hög bunke. Sänk stavmixern till bunkens botten, starta den och lyft den sakta uppåt.

Skär sallatshuvudet i fyra delar. Grilla på het grill, tills sallaten är något svedd; vänd sallaten och grilla den andra sidan.

Täck den grillade sallaten med räkor, krutonger och parmesanspånor. Ringla dressing på salladen. Servera omedelbart.

Text
Foto Elvi Rista
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5