Grillad laxsmörgås

26.6.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Grillad laxsmörgås

Smörgåsar fyllda med grillad lax är somrig sommarmat i toppklass.

Ingredienser

4 portioner
1 300 g laxfilé
2 0,5 tsk salt
3 0,25 tsk (1/4 tsk) svartpeppar
4 0,5 huvud sallat med mjuka blad eller isbergssallat.
5 4 - 8 skivor ljust bröd
6 4 skivor cheddarost
7 1 dl söt chilisås

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 27 g 107 g
Protein 20 g 80 g
Fett 13 g 53 g
Kostfibrer 3 g 11 g
Energi kJ 1 286 5142
Energi kcal 307 1229

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Pääruoka-aine Makkara, Kala
Ruokalajit Pääruoat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Hetta upp grillen. Skär laxfilén i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar på bägge sidorna. Låt fisken ta smak en stund.

Skölj, slunga och riv sallaten. Skär eventuellt brödskivorna i tu. Rosta skivorna ett ögonblick på grillen. Vänd skivorna, lägg en skiva ost på den rostade sidan och grilla på svag värme eller på övre gallret tills osten delvis har smält.

Lägg laxbitarna på grillplattan och grilla dem 1/2–1 minut på bägge sidorna. Lyft fisken på en tallrik med en bred stekspade, täck bitarna lätt med bakplåtspapper och låt dem vila ett ögonblick. Grilla inte fisken alltför länge; det är svårt att få genomstekta bitar att hålla ihop.

Bygg upp smörgåsarna. Lägg sallat och lax på den smälta osten. Smaksätt med söt chilisås Lägg slutligen på en annan brödskiva med ostsidan nedåt. Fäst eventuellt smörgåsarna med en cocktailsticka.

Tips: Gillar du mediumstekt lax, ska du grilla fiskbitarna snabbt på bägge sidor i mycket het grill och sedan bygga smörgåsarna utan att låta fisken vila.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5