Grillad lax med röra av gurka och fetaost

28.6.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Grillad lax med röra av gurka och fetaost

Av lax lagar du en måltid på tjugo minuter. Sätt på potatisen; tillred röran och grilla laxen medan potatisen kokar.

Ingredienser

4 portioner
1 500 g laxfilé med skinn
2 1 msk olja
3 0,75 tsk salt
4 0,25 tsk peppar
Pasta
1 100 g fetaost
2 1 dl naturell yoghurt
3 1,5 frilandsgurkor
4 2 msk hackad dill
5 1 msk citronsaft
6 1 tsk flytande honung
7 nypa en nypa svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 4 g 15 g
Protein 28 g 112 g
Fett 27 g 107 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 1 542 6167
Energi kcal 368 1474

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Kreikkalainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skär laxfilén i portionsskivor. Torka av fisken, pensla den med olja på bägge sidorna. Krydda köttsidan, låt fisken vila ett ögonblick.
Grilla skivorna, först 3-4 minuter med skinnsidan nedåt; vänd skivorna då de är nästan färdiga och grilla ännu ett ögonblick.
Riv en frilandsgurka grovt. Smula i fetaosten, tillsätt yoghurt, gurka, citronsaft och hackad dill. Rör om och krydda med peppar. Servera röran med fisken och kokt potatis.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5