Grillad lax med chili

17.5.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Grillad lax med chili

Grilla lax eller kött och servera olika såser till. Korv kan träs på spett och funkar som fyllning i nya burgare.

Ingredienser

6 portioner
1 1 kg laxfilé
2 1 tsk salt
3 2 msk aprikos- eller äppelsylt
4 2 tsk balsamvinäger
5 1 tsk chilipasta (sambal oelek)
6 (På ytan: chili)

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 3 g 18 g
Protein 31 g 187 g
Fett 22 g 135 g
Kostfibrer 0 g 0 g
Energi kJ 1 417 8501
Energi kcal 339 2032

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Rensa och trimma filén. Strö salt på ytan. Lägg filén på ett grillunderlag och in i grillen. Grilla den 7–8 minuter. Vänd filén med två spatlar. Sänk värmen en aning, grilla ytterligare 5 minuter. Rör ihop sylt, vinäger och chilipasta. Pensla filén med blandningen. Ta fisken ur grillen, täck den med folie. Låt rätten vila ca 10 minuter. Krydda eventuellt med hackad chili.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5