Grillad lax i surskorpa

13.5.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Grillad lax i surskorpa

Pigga upp grillad regnbåge med en citronkryddad surskorpspanering.

Ingredienser

4 portioner
1 600 g regnbågsfilé
2 1 msk rybsolja
3 0,5 tsk salt
4 0,25 tsk (¼ tsk) grovmalen vitpeppar
Gratinering
1 2 sura skorpor av råg
2 2 msk hackad dill
3 1 citron, det rivna skalet
4 1 msk citronsaft
5 2 msk kapris
6 0,5 tsk flingsalt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 2 g 8 g
Protein 26 g 102 g
Fett 20 g 80 g
Kostfibrer 0 g 2 g
Energi kJ 1 206 4824
Energi kcal 288 1153

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Ta bort benen och skinnet från laxfilén. Skär filén i portionsbitar. Pensla fiskbitarna med olja, smaksätt med salt och peppar. Låt det hela ta smak ca 15 minuter.
  2. Smula de sura skorporna fint. Klipp dillen. Tvätta och torka en citron, riv skalet. Blanda dillen, citronskalet, 1 msk citronsaft, kaprisarna och saltet i de smulade skorporna.
  3. Grilla fiskbitarna 1–2 minuter på het grillplatta. Vänd bitarna och strö skorpblandningen på fisken. Grilla 2–3 minuter.

Snabbmarinerad fänkål:

Skär fänkålen i skivor, smaksätt med en skvätt citronsaft och en nypa socker och salt. Servera till fisken.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5