Grillad gris och varm salsa på druvor

27.7.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Grillad gris och varm salsa på druvor

Sötman i varma vindruvor är perfekt till grillad gris. Du kan tillreda köttet och tilltugget samtidigt i grillen.

Ingredienser

4 portioner
1 1 (ca 600 g) grisfilé
2 1 msk olja
3 1 msk farinsocker
4 1 msk paprikapulver
5 2 tsk senapspulver
6 1 tsk citronpeppar
7 0,5 tsk salt
Varm salsa på druvor
1 1 ask vindruvor
2 1 rödlök
3 1 vitlöksklyfta
4 0,5 dl jalapeñokonserv
5 1 kruka koriander
6 1 msk olja
7 0,5 tsk spiskummin
8 0,5 tsk salt
9 0,5 tsk socker

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 20 g 79 g
Protein 28 g 113 g
Fett 32 g 126 g
Kostfibrer 1 g 5 g
Energi kJ 1 997 7987
Energi kcal 477 1909

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Avlägsna hinnorna från filén. Pensla filén med olja. Rör ihop sockret och kryddorna i en bunke. Gnid in rejält av blandningen i köttets yta. Svep in filén i folie och ställ den i kylskåp till minst 2 timmar.

Ta fram köttet i rumstemperatur ca 30 minuter innan det ska stekas. Lossa druvorna från klasen, svep in dem i dubbel folie.

Stick en köttermometer i det tjockaste partiet av filén. Ställ druvpaketet och köttet i grillen. Grilla köttet på medelgod värme eller i indirekt värme ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 65–70 grader. Druvorna mjuknar under tiden, det gör inget om en del av dem spricker.

Ta filén ur grillen, svep den i folie och låt den vila 15 minuter. Häll druvorna och saften ur paketet i en bunke. Skala och hacka löken och vitlöken. Hacka jalapeño och koriander. Blanda alla ingredienserna till salsan i en bunke.

Tips! Om du använder ugn: bryn köttet först i panna och tillred det 15–20 minuter i 220 grader.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5