Gremolatarotsaker

20.11.2014
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Gremolatarotsaker

Ingredienser

6 portioner
1 1 l tärnade rotsaker, t.ex. morot, kålrot, palsternacka
2 2 msk margarin
3 en skvätt vatten
4 1 msk farinsocker
5 nypa salt
6 nypa grovmalen svartpeppar
Gremolata
1 1 citron, det rivna skalet
2 0,5 dl hackad persilja
3 1 pressad vitlöksklyfta

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 8 g 45 g
Protein 1 g 7 g
Fett 3 g 18 g
Kostfibrer 3 g 18 g
Energi kJ 258 1546
Energi kcal 62 370

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Bryn rotsakstärningarna i fett i en panna. Tillsätt en skvätt vatten och koka tärningarna mjuka.. Tiden beror på hur stora tärningarna är. Krydda tärningarna. Blanda till kryddblandningen och tillsätt den i de varma rotsakerna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5